Vízum J-1 do USA

Vízum J-1 je spjato s "Programem výměny návštěvníků" (Exchange Visitor's Program) a je skvělým způsobem, jak mladí lidé mohou získat v USA pracovní povolení a poznat pravou americkou kulturu.

O víza J-1 si žádají Ti, kteří mají zájem o práci, školení nebo výzkum ve Spojených státech amerických v rámci oficiálně schváleného programu. Program musí být zasponzorován vzdělávací či jinou neziskovou společností.

Jedná se v tomto případě zejména o výměnné programy na středních či vysokých školách, pro absolventy lékařských fakult, vědce, které sponzorují univerzity anebo také o účastníky různých školení. Může se také jednat o programy zaměřené na mladé lidi, jako je například Work & Travel, stáže pro studenty VŠ a také programy pro au-pair. 

 

CO MUSÍM SPLŇOVAT PRO ZÍSKÁNÍ J-1 VÍZA?

  • věk 18-30 let
  • mít status studenta
  • dostatečná znalost angličtiny

 

JAKÉ POPLATKY JSOU S VYŘÍZENÍM VÍZA SPOJENÉ?

  • samotný vízový poplatek 140 USD
  • pokud žádáš o víza s formulářem DS-2019, musíš zaplatit poplatek za registraci v databázi SEVIS - 180 USD
  • pro krátkodobé programy (au-pair, Work & Travel nebo Camp Counselors) je SEVIS poplatek 35 USD
  • poplatek kurýrní službě za doručení pasu z ambasády je 150 Kč

Chceš získat víza do USA?

Kontaktuj nás pro více informací



© 2015 Information Planet