Vízum F-1 do USA

Víza F1 jsou vhodné pro ty, kteří plánují navštěvovat univerzitu, seminář, konzervatoř, jazykový kurz nebo jinou akademickou instituci (i základní a střední školy) v USA.

O víza se může žádat až po zaplacení školného, kdy škola vydá formulář I-20. Formulář slouží jako potvrzení o přijetí a především také zaplacení školného. Víza F-1 umožňují studentům na plný úvazek studovat, nikoli však legálně pracovat.

Víza Ti budou vydaná na tu dobu, po kterou bude trvat Tvůj program. Do USA můžeš vycestovat již 30 dní před začátkem svého kurzu. Naopak po skončení kurzu může student v USA zůstat po dobu 60 dnů. Tento typ víz se vztahuje především na dlouhodobé studijní programy (většinou více, jak 1 rok).

Pokud Ti ještě nebylo 18, o víza můžeš zažádat pouze se svými rodiči. Při vstupu do USA musíš ukázat notářsky ověřené prohlášení rodičů v angličtině o tom, kde se chystáš studovat, bydlet a kdo za Tebe v USA přebere zodpovědnost.

 

JAK VYŘÍDIT VÍZA F-1 DO USA?

  • prvotně je nutné si vybrat školu, být přijat/a a dále zaplatit školné
  • po přijetí na školu Ti škola vydá formulář I-20, díky němu můžeš žádat o vízum
  • dále budeš muset vyplnit formulář DS-160
  • potřebovat budeš také kopii bankovního výpisu
  • je nutné si domluvit schůzku na velvyslanectví (domlouvání schůzek zde!)
  • zaplacení poplatku registrace do systému SEVIS
  • zaplacení poplatku kurýrovi za doručení pasu

Chceš získat víza do USA?

Kontaktuj nás pro více informací



© 2015 Information Planet